123 Modetrends

De laatste Modetrends

Alles wat je moet weten over zilveren oorbellen

Zilver is een materiaal dat uit de aarde komt, het is dus een natuurproduct. De aardkorst is opgebouwd hele kleine elementen (atomen). Er zijn meer dan 80 verschillende elementen en één daarvan is zilver. Zilver bestaat uit het scheikundige element argentium. Ook in de natuur komt zilver zowel in zuivere vorm als in combinatie met andere elementen voor. De grootste zilvermijnen zijn in Mexico, Peru, Verenigde Staten en Canada. Het merk Wereldse Juwelen haalt hun zilver bijvoorbeeld uit verschillende landen over de hele wereld. Zilver is van nature een zacht materiaal en best zeldzaam. Hierdoor is het een kostbaar product. Zilver kan komen uit direct gedolven zilver, maar het kan ook zijn verkregen door de winning van goud, koper, lood en zink. Daarnaast kan zilver gewonnen worden uit gerecyclede materialen.

Rhodium Plating

Sommige zilveren sieraden hebben een plating, vaak is dit dan rhodium plated, rosé- of goldplated. Dit houdt in dat dat het een zilver sieraad is met een klein laagje van een ander materiaal eromheen. Rhodium plating wordt voor zilveren en zilverkleurige sieraden steeds vaker gebruikt. Het is een hard, zilverwit metaal, waarbij er een laagje rhodium over het zilveren sieraad wordt aangebracht. Het is een erg sterk materiaal waardoor sieraden minder snel beschadigen en minder gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf. Dit zorgt ervoor dat het niet meer zwart of dof wordt.

Verkleuring

Zilveren oorbellen voor dames zijn prachtig, maar elk materiaalsoort heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Het enige nadeel van zilveren sieraden is dat ze na een tijdje zwart kunnen worden. Dit komt van invloeden van buitenaf. Dit kan worden verholpen door de sieraden schoon te maken met zilverpoets. Een andere methode die ook vaak gebruikt wordt is rhodineren. Hierbij is over het zilver een platinum laagje over het 925 sterling zilver aangebracht. Hierdoor wordt het zilver beschermd wordt tegen oxidatie. Ook kan je een poetsdoek gebruiken om sieraden weer schoon te krijgen. Dit doe je eenvoudig door de sieraden op te wrijven. Hierdoor krijgt het sieraad weer een stralende glans.