123 Modetrends

De laatste Modetrends

Goede schoenen!

Goede wandelschoenen voor fitness of reizen hebben ontwerpkenmerken die vergelijkbaar zijn met die van hardloopschoenen, trailrunningschoenen, lichte wandelaars of multisportschoenen. Het is vooral hun casual styling die hen onderscheidt.

Hardloopschoenen lenen zich bijzonder goed om te wandelen, omdat ze goed gewatteerd, licht van gewicht en zeer goed ademend zijn, waardoor ze comfortabeler zijn om in een hoog tempo te lopen. Ze hebben vaak ingebouwde motion control, demping of stabiliteitstechnologie – leuke aanpassingen als je voettype een van deze behoeften heeft. Zie ons artikel Hardloopschoenen: hoe te kiezen voor meer informatie.

Dat gezegd hebbende, in de meeste gevallen kunnen veel soorten schoenen als wandelschoenen worden gedragen als u weet waar u op moet letten.

Overwegingen bij wandelschoenen

Loopstijl: als uw aanpak informeler zal zijn, zijn uw opties wijd open. Kies een schoenstijl die het beste past bij de plek waar u het meeste wandelt. Op de stoep? Kies een hardloopschoen, multisportschoen of vrijetijdsschoen. Op natuurpaden of onverharde wegen? Ga met een trailrunner of lichte wandelaar.

Flexibiliteit en ondersteuning: probeer deze tests om te bepalen of een schoen geschikt is voor gebruik als wandelschoen:

    Pak een schoen bij de hiel en de teen op en buig de teen naar boven. Buigt de schoen naar de bal van de voet of op een willekeurig punt halverwege de boog? Het moet onder de bal van de voet buigen.

    Draai de schoenzool van de hiel naar de teen. Voelt de zool aan als een natte noedel, of is er enige weerstand tegen verdraaien? Als rollator wil je een lichte tot matige weerstand voelen.

Demping: lopen heeft minder impact op uw voeten dan hardlopen. Als gevolg hiervan heeft een echte wandelschoen niet zoveel demping in de hiel nodig als een traditionele hardloopschoen. Wandelschoenen zijn vaak gericht op het bieden van demping onder de bal van de voet.

Voor een paar goede schoenen bekijk gerust eens de collectie van Birkenstock.