123 Modetrends

De laatste Modetrends

Goedkope kleding halen voor een aantrekkelijke prijs

Veel consumenten zullen afstaan van goedkope kleding. Er wordt dan gedacht dat ze gemaakt zijn van slechte kwaliteit. Dit hoeft echter niet zo te zijn wanneer je dit bij een betrouwbare verkoper doet. Er is een reden waarom goedkope kleding aangeboden kan worden, maar dit hoeft niet altijd ten koste van de kwaliteit te zijn. Goedkope kleding is dus ideaal voor de prijsbewuste consument. Voor een betrouwbare verkoper met een goede prijs-kwaliteitverhouding kan je terecht bij Mukistore.

Hier bestaan de kosten van goedkope kleding uit

Kleding bestaat uit kosten die je wel en niet kunt zien. Ten eerste heb je dus het materiaal dat gebruikt kan worden voor de kleding. Dit zijn de kosten die gemaakt worden bij de aanschaf van het materiaal dat gebruikt wordt voor de kleding. Daarnaast moet het materiaal verder verwerkt worden tot de kleding die je kunt kopen. Dit wordt meestal gedaan door een combinatie van werknemers en machines. De werknemers krijgen allemaal een uurtarief betaald. De machines bestaan uit de aanschafprijs en de kosten die worden gemaakt om het te laten draaien. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke prijs van goedkope kleding. Vervolgens bestaan er indirecte kosten die je niet zo snel terugziet in de kleding. Je kunt hier denken aan de verkoopkosten die worden gemaakt bijvoorbeeld. Er worden kosten gemaakt om de kleding in de winkel te brengen en aan jou te verkopen. Daarnaast kunnen er nog kosten verwerkt worden van ontwerpers, marketing, gebouwen en projecten. Dit zijn noodzakelijke kosten die verwerkt moeten worden om een winst te behalen. 

Verlagen van directe kosten

Er moet iets anders gebeuren in de productie om een lage prijs aan te kunnen bieden. Er kan hiervoor eerst gekeken worden naar het verlagen van de directe kosten. Deze kosten worden bepaald door de hoogte van het uurtarief, machinekosten, materiaalkosten en efficiëntie. Ten eerste kan er aardig wat speling bevinden in het uurtarief. In lagelonenlanden zijn aardig wat kosten te besparen doordat er relatief minder wordt betaald dan in andere landen. Een andere optie voor arbeidskosten is het verhogen van de efficiëntie van de productie. Wanneer de efficiëntie omhoog gaat, hoeft er minder arbeidsuren gemaakt te worden om de kleding te produceren. Minder arbeidsuren betekent dus minder kosten. De machinekosten en materiaalkosten zijn wat minder makkelijk te beïnvloeden doordat machinekosten vaak vast zijn en de kosten van materiaal hangt af van de markt. Wel kan er bijvoorbeeld regelmatig onderhoud gedaan worden om een defecte machine te voorkomen. Ook kan er een deal gesloten worden met de leverancier van materiaal voor een goedkopere prijs. 

Verlagen van indirecte kosten

In de meeste gevallen valt hier de meeste kosten te besparen. Goedkope kleding maakt natuurlijk geen gebruik van naamsbekendheid van een merk. Er hoeft hierdoor niet veel kosten gemaakt te worden voor marketing. Daarnaast kunnen goedkopere ontwerpers ingeschakeld worden voor het design van de kleding. Om de kosten nog lager te maken kan er bezuinigd worden op nieuwe innovatieprojecten en het investeren in vastgoed.