123 Modetrends

De laatste Modetrends

Het klassieke overhemd hoort bij nette kleding

het klassieke overhemd hoort bij nette kleding

Een overhemd combineer je het best door het soort overhemd af te stemmen op de stijl van de rest van de kleding die je draagt. Een klassiek gesneden overhemd draag je bijvoorbeeld bij nette kleding. Daarentegen hoort een casual, los overhemd weer beter op een hippe spijkerbroek gedragen te worden. Een gouden regel voor het goed combineren van een overhemd is toch wel “strijk je overhemd voordat je deze draagt”. Doe je dit dan kan er verder met combineren vandaag de dag niet heel veel meer misgaan. Buiten het kiezen van de juiste maat dan. Met een normale lichaamsbouw pas een regular fit overhemd goed, dit is het klassiek gesneden, rechte overhemd. Ook is de modern fit geschikt dan geschikt voor jou. Deze snit heeft een beetje taille en is meer volgens de laatste mode.

2 of 4 Knoopjes open?

Hoeveel knoopjes draag je open? Het aantal knoopjes dat je open draagt bij een overhemd, hangt af van de gelegenheid. Wanneer je een overhemd op kantoor of formeel draagt, raad ik je aan om een of twee knoopjes open te hebben. Draag je een overhemd in het weekend, of draag je een linnen exemplaar? Dan kunnen er tot vier knoopjes open blijven. Als je een mooie stropdas hebt uitgezocht voor bij jouw pak of als je een net overhemd met puntboord draagt, doe je de bovenste knoop van jouw overhemd dicht. Draag je geen stropdas, dan mag je de bovenste knoop open laten.

De spijkerbloes altijd leuk

Maar hoe combineer je een denim overhemd? Het dragen van een denim overhemd vraagt om wat extra aandacht. Spijker op spijker is prima, mits beide kledingstukken dezelfde tint hebben. Is dit niet het geval dan kun je het beste kiezen voor bijvoorbeeld beige. Maar de combinatie van spijker op een lichtgroene chino is bijvoorbeeld ook heel erg mooi. Het fijne van zo’n jeansoverhemd is dat het lekker los draagt.