123 Modetrends

De laatste Modetrends

Op zoek naar een aankleedkussenhoes en boxkleed? Hier zijn vijf tips

Als je een baby verwacht, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord over de noodzaak van boxkleden. Maar met zoveel beschikbare opties, hoe weet je wat je dient te kopen? Om je tijd en moeite te besparen, volgen hier vijf tips om een goede aankleedkussenhoes en boxkleed voor je kleintje te vinden.

Tip #1: Kies zachte stoffen

Bij het shoppen van kinderkamerartikelen zoals aankleedkussenhoezen en boxkleedjes is zachtheid het sleutelwoord. Je wilt stoffen die zacht zijn voor de huid van je baby. Natuurlijke vezels zoals katoen of bamboe zijn ideale keuzes; synthetische materialen zoals polyester moeten indien mogelijk worden vermeden. Je kunt ook kiezen voor biologische stoffen om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke chemicaliën in contact komen met de tere huid van je kind.

Tip #2: Zoek naar duurzame materialen

Het laatste wat je wilt is dat je aankleedkussenhoes of boxkleed snel verslijt. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar materialen die ontworpen zijn om lang mee te gaan. Kies bijvoorbeeld katoenen stoffen met sterke dubbele stiksels en verstevigde randen die na verloop van tijd niet snel gaan rafelen. Op deze manier zijn je kinderkamerartikelen bestand tegen regelmatig gebruik zonder te snel te verslijten.

Tip #3: Controleer de grootte van je artikelen

Het is belangrijk om zowel je aankleedkussen als box nauwkeurig op te meten voordat je een hoes of vloerkleed koopt. Meet twee keer (of drie keer) voordat je je aankoop doet, zodat je items krijgt die perfect passen. Overmaatse hoezen kunnen ophopen op plaatsen waar dat niet zou moeten, terwijl ondermaatse hoezen mogelijk niet genoeg dekking bieden – beide situaties kunnen leiden tot potentiële veiligheidsrisico’s in de kinderkamer.

Tip #4: Kies voor gemakkelijk schoon te maken materialen

U wilt niet dat je kinderkamerartikelen moeilijk schoon te maken zijn; baby’s kunnen immers snel rommel maken. Zorg er dus voor dat zowel de aankleedkussenhoes als het boxkleed van gemakkelijk schoon te maken materialen zijn, zoals machinewasbare stoffen of waterafstotende coatings, waardoor ze er ook na meerdere wasbeurten als nieuw uit blijven zien. Een andere mooie optie zijn afneembare hoezen waarmee je de hoes eenvoudig kunt verwijderen en door de wasmachine kunt laten lopen wanneer dat nodig is, zonder dat je het hele item hoeft te strippen elke keer dat het vuil wordt.

Tip #5: Kies felle kleuren en patronen die bij elkaar passen de inrichting van je kinderkamer

De kinderkamer van je baby moet licht, warm en uitnodigend zijn – dus waarom zou je er niet wat persoonlijkheid aan toevoegen met een kleurrijke hoes van aankleedkussen of een boxkleed met een uniek patroon? Het doel is om een omgeving te creëren waarin je kleintje zich comfortabel en veilig voelt – kies dus kleuren en patronen die je eigen persoonlijke stijl weerspiegelen en tegelijkertijd kindvriendelijk zijn.

Conclusie

Met deze vijf tips in het achterhoofd hoeft het kopen van een aankleedkussenhoes en boxkleed niet overweldigend meer te zijn. Kies zachte maar duurzame materialen in maten die perfect passen, selecteer gemakkelijk schoon te maken stoffen en kies voor fellere kleuren of interessante patronen – deze stappen helpen ervoor te zorgen dat je precies vindt wat je nodig hebt voor de inrichting van je babykamer.

Bron: www.koeka.com

Meer verhalen