123 Modetrends

De laatste Modetrends

Tips voor het onderhouden van lederhosen

Als je wilt genieten van Oktoberfest in Duitsland, dan heb je natuurlijk lederhosen nodig. Maar wist je dat lederhosen, te koop bij Lederhosenwinkel.nl, ook goed onderhouden moeten worden? De belangrijkste tip als het gaat om lederhosen onderhoud is dat je altijd rekening moet houden dat je met een natuurproduct te maken hebt. Dat betekent dat je lederhosen met alle aandacht en liefde moet behandelen. Zo gaan ze het langste mee. Een aantal handige tips om lederhosen te onderhouden.

Is het mogelijk om lederhosen te wassen?

Het is niet mogelijk om lederhosen in de wasmachine te stoppen. Je hebt immers te maken met een natuurproduct. De echte fanatiekelingen van lederhosen gaan zelfs nog verder en stellen dat je lederhosen helemaal niet mag schoonmaken. Ze vinden dat de vettigheid en de vlekken lederhosen, lederhosen maakt.

Hoe het beste vlekken uit je lederhosen krijgen?

Na wat gezellige feestjes tijdens Oktoberfest kunnen er vervelende vlekken in je lederhosen zitten. Deze vlekken wil je natuurlijk verwijderen en het is te begrijpen dat je er niet graag mee rondloopt. Een handige tip voor de reiniging is dat je de lederhosen altijd even eerst laat luchten. Hierna heb je twee verschillende mogelijkheden: of je maakt je lederhosen schoon met lauw warme sop of je maakt gebruik van een borstel of gum.

Op welke manier droog je lederhosen?

Het is af te raden om je lederhosen te laten drogen op de verwarming. De reden is omdat het leer stijf wordt van de warmte. Is je lederhosen heel nat, droog het dan op een handdoek en draai zo nu en dan de hosen om. Het kan zijn dat na een wasbeurt je lederhosen hard aanvoelen. Het enige wat je hoeft te doen is de stof te rekken en te kneden, zolang tot de broek weer zijn oorspronkelijk vorm heeft. Is je lederhosen niet heel nat, omdat je alleen vlekken hebt verwijderd? Dan is het aan te raden om de broek te drogen binnen een koele ruimte of in de buitenlucht. Je mag lederhosen nooit in de volle zon laten drogen.

Hoe het beste lederhosen bewaren?

Het beste is om lederhosen liggend te bewaren. Dit doe je bij een gewone kamertemperatuur. Hang je de lederhosen op, dan kan de broek vervormen en dat is niet wat je wil. Het is ook af te raden om de lederhosen op een vochtige plek te bewaren. Doe je dit wel dan kunnen er schimmels ontstaan.