123 Modetrends

De laatste Modetrends

Verkeersregels in het buitenland

Hebben jullie ook wel eens het probleem dat je geen idee hebt wat de regels zijn in het buitenland als het gaat om motorrijders? Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk informatie voor jullie te verzamelen zodat jullie misschien makkelijker kunnen rijden in het buitenland. Het is een overzicht geworden met de meest belangrijke zaken in populaire vakantielanden.

België

In België is het belangrijk om een veiligheidsvestje bij je te hebben die je kan dragen als je pech hebt. Ook is het verplicht om motorkleding te dragen zoals motorlaarzen, handschoenen etc. Je mag niet harder rijden dan 120 k/u op de snelweg en je moet heel erg opletten als je een kind wilt meenemen op de motor. Een kind van onder de drie mag überhaupt niet mee op de motor. En van 3-8 moeten ze in een kinderbeveilingssysteem worden geplaatst.

9

Frankrijk

Elke motorrijder is verplicht om een alcoholtester bij zich te hebben. Deze kan je kopen bij de ANWB en bij Franse tankstations. Ook mag je op je navigatie niet je ‘verklikfunctie’ aan hebben staan. In slecht weer of als het donker is, is het verplicht om iets reflecterends aan te hebben. Je mag op de snelweg 130 k/m per uur rijden tenzij je korter dan 2 jaar je rijbewijs hebt, dan is het 100 k/u.

Oostenrijk

In dit land mag je kinderen onder de 12 niet meenemen op de motor. Het is hier verplicht om een EHBO-kistje mee te nemen. En draag je een bril? Het is hier verplicht om een tweede bril mee te nemen. Overdag mag je 130 k/u rijden en s’nachts maar 100 km/u, dus let goed op!

Ik hoop dat deze tips jullie gaan helpen!