123 Modetrends

De laatste Modetrends

Wat is kenmerkend voor een zomerjurkje?

Wanneer is een jurk een zomerjurk en wat zijn dan de kenmerken van een zomerjurk? Zomerjurken zijn er in vele soorten en voor verschillende gelegenheden. Het belangrijkste kenmerk bij een zomerjurk is natuurlijk het materiaal waarvan deze is gemaakt. Je draagt een zomerjurk wanneer de temperatuur zo hoog is dat je zonder jas naar buiten kunt. Hoe warmer het weer hoe luchtiger de zomerjurken die worden gedragen. Zomerjurken zijn dan ook gemaakt van stoffen die luchtig en dun zijn waardoor zo ook soepel vallen en koel aanvoelen. De meeste zomerjurken zijn mouwloos of hebben korte mouwen. Toch zijn de zomerjurken met spaghetti- of iets bredere bandjes bij vrouwen van iedere leeftijd populair. De lengte van een zomerjurkje is niet belangrijk. Een lange zomerjurk van soepel vallende stof zit op hete dagen net zo fijn als een mini of midi zomerjurk.

Van zomerjurk naar jurk voor het hele jaar

Zoals eerder gezegd maakt het materiaal waarvan de jurk is gemaakt het verschil. In de winter zijn de jurken gemaakt van dikkere stof en hoger gesloten. De jurken vallen dan ook niet zo ruim als de zomerjurkjes omdat een strakkere jurk warmer aanvoelt bij het dragen. Maar je kunt je favoriete zomerjurk wel langer en vaker dragen. Natuurlijk niet op dagen dat het echt hard vriest in de winter, maar op alle andere dagen kan dat prima. Wanneer je een echte koukleum bent kun je onder je zomerjurk een onderjurk dragen. Combineer je lievelingsjurk met een lekker dik vest, een oversized trui of een mooie blazer. Voorkom een koude nek en koude voeten door het dragen van een warme sjaal en een dikke (thermo) legging met enkellaarsjes. Er is geen reden om je zomerjurkjes niet het hele jaar door te dragen.

Welke stof is het fijnste voor een zomerjurk?

Ben je op zoek naar je favoriete, maar wel comfortabele zomerjurk? Dan is het materiaal waar deze jurk gemaakt is het belangrijkst. Je kunt een prachtig zomerjurkje hebben, maar als het materiaal plakt zul je het niet zo gauw dragen. Veel vrouwen kiezen een zomerjurk van viscose omdat viscose koel aanvoelt, een mooie glans aan je jurk geeft en een hoog absorptie vermogen heeft. Ook een katoenen of een linnen zomerjurkje is favoriet bij veel vrouwen. Het nadeel van deze materialen is wel dat het erg kreukelt. Je kunt dan ook, zeker voor je vakantie, kiezen voor een zomerjurkje dat gemaakt is van gemengde materialen. Synthetische vezels zorgen voor minder kreukels, maar kan wel zweten. Weet je welke stof het beste bij je past kies dan voor zomerjurkjes die daarvan zijn gemaakt!