123 Modetrends

De laatste Modetrends

Comfortabel én modebewust: zo doe je dat!

Het aller leukste van mode vind ik dat het de tijd op een geheel eigen wijze aanduidt. Als we denken aan de jaren 70, denken we aan disco, extravagante kleding en flared broeken. En wat is er nu in de mode? Juist! Flared jeans. Het duidt dus niet alleen de tijd aan, maar het keert ook terug in een nieuw jasje. En los van de trends kun je jezelf aankleden zoals je dat wilt. Dat maakt kleding zo uniek naar mijn idee; iedereen heeft zijn eigen stijl. Maar niet iedereen wilt in de ochtend een uur voor de spiegel staan en heel veel moeite doen om goed voor de dag te komen. Zelf ben ik een van die mensen. Ook houd ik niet van strakke spijkerbroeken en knellende topjes, maar ik wil wel leuk over straat.  Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Zet de mode naar je eigen hand

Mijn grootste tip is om naar anderen te kijken, maar het niet klakkeloos over te nemen. Ga op zoek naar wat past bij jou. Kijk vooral naar modellen. Dat moet ik misschien even verhelderen. Wanneer je iemand ziet lopen met een straight jeans, kan je denken: dat wil ik ook! Een valkkuil is, dat je zelf ook op zoek gaan naar een spijkerbroek terwijl je eigenlijk nooit spijkerbroek draagt. Om te voorkomen dat je een broek in huis haalt die achter in de kast beland, moet je letten op wat voor jou het beste werkt. Dus wanneer je vooral stoffen broeken draagt, ga je opzoek naar hetzelfde model maar dan een andere stof. En geloof me, daar zullen er genoeg van zijn!

Comfortabel maar stijlvol

Soms kan ik me verbazen over hoe de meest comfortabele kleding toch stijlvol kan zijn. Kijk bijvoorbeeld naar joggingspakken. Die zijn te koop in allerlei varianten, je hebt het pak waarmee je uiteindelijk ’s avonds op de bank beland, maar ook dat pak dat net zo comfortabel zit maar dat er heel ‘clean’ uit ziet. Dit zit voornamelijk in de kleur. Grijs heeft een minder chique uitstraling dan zwart of donkerblauw!

Schoenen

En om niet te vergeten: schoenen maken de outfit! Zelfs binnenshuis. Dames pantoffels of heren instappers zijn niet alleen comfortabel maar zijn ook te krijgen in alle kleuren en verschillende stijlen. Je hoeft dus niet te kiezen tussen comfortabel en stijlvol, met een beetje van beide heb je de meest perfecte combinatie.