123 Modetrends

De laatste Modetrends

Wat dragen we in bed?  

We brengen bijna een derde van ons leven slapend in bed door. Een goede nachtrust is van groot belang. Het is de tijd dat we tot rust komen, onze belevenissen van de dag verwerken en onze accu weer opladen voor de dag erna. Wat we dragen in bed kan een groot onderdeel uitmaken in hoe goed je nachtrust is. Wat dragen we in bed?  

Verschillende nachtkleding 

Over het algemeen vinden mannen het fijner om in hun ondergoed te slapen en geven vrouwen de voorkeur aan een pyjama of nachtjapon. Het belangrijkste is hierbij dat je iets draagt waar je je comfortabel in voelt.  

Als je de juiste nachtkleding draagt zul je sneller een ontspannen nachtrust tegemoet gaan. De juiste nachtkleding verschilt per persoon en is afhankelijk van het slaaptype. Mey nachtmode heeft verschillende soort nachtkleding die fijn zijn voor specifieke slaap types.  

Nachtkleding en slaap types 

Ongeveer 13% van de mensen slapen op hun buik. Ze liggen plat op hun buik en hebben vaak hun armen rond het kussen geslagen. Voor deze mensen is basic nachtkleding aan te raden, zonder strikjes, knoopjes of zakjes.  

Als je een actieve slaper bent draai je vaak van de ene positie naar de andere in je slaap. Voor dit slaaptype raden we nachtkleding aan waar je je vrij in kunt bewegen. Mey nachtmode heeft fijne pyjama’s met boordjes. De boordjes zorgen ervoor dat de pyjama goed blijft zitten.  

Als je het altijd koud hebt als je slaapt heeft Mey nachtmode fijne pyjama’s met een hoog katoen gehalte. Deze pyjama’s zijn lekker warm en hebben lange mouwen en broekspijpen. Hier tegenover staat de persoon die het altijd te warm heeft en veel zweet in zijn slaap. Voor dit slaaptype raden we een pyjama aan van viscose of lyocell. Deze materialen kunnen vocht namelijk goed absorberen.   

De beste nachtrust 

Naast het dragen van fijne nachtkleding kun je nog meer doen om de beste nachtrust te krijgen. Zo is de kamertemperatuur belangrijk en is frisse lucht in de slaapkamer nodig. Het is dan ook zeker aan te raden om voor het slapen gaan even een raam open te doen en wat frisse lucht binnen te laten.  

Een avondritueel zal ook zorgen dat je helemaal tot rust kan komen in de avond. Maak een routine die je elke avond doet voor bed, zoals elke dag op dezelfde tijd gaan slapen en nog wat lezen voor het licht uitgaat. Zorg dat de slaapkamer een plek van rust is waar je je compleet kunt ontspannen.  

Tip: Van Drenthe Lingerie