123 Modetrends

De laatste Modetrends

Philippe model herenschoen

De accessoires van Philippe Model combineren een casual look met de allerbeste lederwaren. De creaties van deze voormalige meesterhoedenmaker zijn tegelijkertijd zowel stedelijk als smaakvol en perfect voor de hedendaagse, modieuze man. Elk paar herenschoenen met de naam Philippe Model is de perfecte mix van Franse, tijdloze stijl en Italiaanse kwaliteit. 

Ervaar een moeiteloze hedendaagse esthetiek met herenschoenen van Philippe Model. De gestroomlijnde atletische pasvormen en streetwear-geïnspireerde vormen van dit handgemaakte schoeisel illustreren een verfijnde en kosmopolitische stijl. Geniet van de dynamische contrastpanelen, gestructureerde details en metalen afwerkingen. Een ingetogen kleurenpalet maakt de verfijnde look compleet. 

Ambacht en innovatie 

De ontwerper kan er op bogen gewerkt te hebben voor de beroemde Madame Paulette. De collecties van Philippe Model weerspiegelen zowel zijn ambachtelijke vaardigheden als zijn moderne innovatie. De innovatie die deze Franse ontwerper in de jaren ’80 naar Parijs bracht, ontmoet het eclectische en visionaire talent van Paolo Gambato, de ontwerper die sinds 2008 creatief directeur is bij dit modemerk. Hier geniet de klassieke traditie van de verbetering van het Italiaanse vakmanschap in het concept van de iconische en verfijnde Elastique-lijn en in het beroemde dagschoeisel met het met de hand gestikte schild als kenmerk van kwaliteit en ‘kleermakersachtigheid’. De Elastique was Philippe’s eerste iconische schoen en werd het symbool van een moderne stijl die anticipeerde op het revolutionaire concept van het comfort van de toekomstige sneakers. 

Bekroonde samenwerking 

Philippe is sinds zijn allereerste collecties bekend met de exclusieve kennis van de ambachtslieden in de Riviera del Brenta, niet ver van Venetië, maar het is de samenwerking met Paolo Gambato, bekend in de wereld van schoeisel voor grote internationale projecten en vooral de beslissing om de eerste collectie sneakers te lanceren, ontworpen door Philippe Model Paris, die het succes van de samenwerking tussen het Franse modehuis en het Italiaanse design bekroonde. Met het creatieve erfgoed van Philippe begint een nieuwe fase voor het merk, gekenmerkt door innovatie en onderzoek van materialen en fabricagetechnieken in constante evolutie en vooral aandacht voor kwaliteit en details die altijd synoniem zijn geweest met de productie in Italië. 

Onweerstaanbare aantrekkingskracht 

Voor Philippe Model kan inspiratie overal verborgen liggen. Elk detail is te zien en te interpreteren met extreme gevoeligheid en respect. Een visie die wordt gekenmerkt door abstracte scenario’s en stedelijke architectuur, met oprechte affectie voor materialen, geëtst in zijn puurste vorm en gemodelleerd door ambachtelijke expertise in overeenstemming met de waarden en tradities van het land van herkomst. Deze complexe onderzoeksarbeid gaat gepaard met de onweerstaanbare aantrekkingskracht van kunst in een intieme en experimentele sfeer waarin individueel genie voortdurend in wisselwerking staat met innovatie.