123 Modetrends

De laatste Modetrends

Tricot stof blijft populair

Tricot paddestoel

Alomtegenwoordig in de naaiwereld is de tricot stof! De meeste naaisters hebben waarschijnlijk nu een paar meter in hun voorraad zitten. Het is gemakkelijk om online aan te kopen en relatief gemakkelijk om mee te naaien. Bovendien resulteert het naaien met tricot in comfortabele kledingstukken die goed wassen en dragen. Tricot is gemakkelijk. Eenvoudigweg. Laten we eens kijken waarom.

De Stoffenkraam

De veelzijdigheid van jersey

Tricot is een gebreide stof die wordt gebruikt voor een breed scala aan kleding. Het heeft de neiging middelmatig tot licht van gewicht te zijn met een aanzienlijke hoeveelheid rek. Tricot stof, ook wel jersey genoemd, wordt vaak gemaakt van wol, katoen of polyester. Stoffen gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen en wol zijn ademend en geschikt voor het hele jaar door.
Sta je in de stoffenwinkel en weet je het even niet meer. Let dan op de typische, elastische breibinding. Er zijn namelijk twee verschillende kanten: de juiste kant is met V-tjes in de lengte en de achterkant met ribbels in de breedte. Net alsof je het zou breien met mini-breinaalden.

Terug te vinden in weefselmixen

Trocit kan dus worden gevonden in diverse stofsamenstellingen:

  • Met lycra en spandex verkrijg je meer stretch en er is beter herstel na het wassen
  • Met rayon (kunstzijde), voelt de stof zachter aan, ze drapeert mooier, ook plooien vallen beter
  • Bij 100% katoen is de stof iets stugger, maar wel luchtig
Tricot paddestoel

De liefde voor naaien

Iedere naai- en stoffenliefhebber kijkt uit naar nieuwe en opwindende producten die je creativiteit zullen inspireren. Tricot is dan ook zo veelzijdig, zo verrassend! Het is ook dè stof voor kinderkledij omwille van het draagcomfort en makkelijk wassen.
Met enkele klikken zit je in een online wonderland van stof, patronen en al het andere naaien!